Unik i sitt slag

Cognac Delamain

James Delamain anlände från Irland till Cognac år 1759 och startade sin resa som Cognac-handlare 1762. Delamain & Co. etablerades dock inte förrän 1824 av James barnbarn, Henry. Idag drivs det av nionde generationen och familjen är i allra högsta grad aktiva i verksamheten.

Rue Jacques et Robert Delamain, Jarnac, Frankrike

www.delamain-cognac.fr/

Delamain är ett litet, mycket traditionsbundet Cognacshus – allmänt känd som en av de bästa producenterna som finns av just exklusiv Cognac. Produktionen kommer uteslutande från Grande Champagne, som är hjärtat av cognacsdistriktet. Delamain är idag det enda Cognacshuset som enbart producerar XO och äldre från Grande Champagne. Inte heller är de knutna till bestämda odlare, vilket ger dem möjlighet att välja den bästa kvaliteten från år till år.

Delamain destillerar inget vin själv utan anser att det är ett hantverk andra bemästrar bättre. De ser sin roll och sitt yrke som lagrare och blandare av Cognac. En konst som till stor del kan liknas vid hur en parfymskapare arbetar. Delamain har sitt säte i Jarnac och all lagring sker på gamla fat för att inte märka Cognacen med för mycket ekkaraktär. Detta är alldeles särskilt viktigt eftersom Grande Champagnes kvaliteter kommer fram först efter lång lagring på fat och att Delamains ledord är elegans, fruktighet och nyansrikedom. Somliga av Delamains produkter kan stoltsera med att ha legat 65 år på ekfat innan de släpps till konsumenten – oblandade.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Cognac Delamain

Vinmakare:

Dominique Touteau

Grundades:

1824

Land:

Frankrike

Region:

Cognac - Grande Champagne

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ