Producent

Bonjour Domain du Pas de l’Escalette

Nytt på Vinhandeln med två nya viner från denna spännande producent från området Terrasses du Larzac i Languedoc. Familjeegendom i nordvästra delen av detta ’Cru’-klassade området har Julien och Delphine Zernott drivit sedan 2003. Utseendemässigt skiljer sig Larzac mycket från övriga Languedoc där vingårdarna oftast är planterade på mjukt böljande kullar eller flacka landskap. Larzac däremot är bergigt med branta sluttningar och vingårdarna ligger på mellan 300 och 800 meters höjd över havet. Jordmånen i Larzac varierar mycket med allt från skiffer och kalksten till röda järnhaltiga jordar med stora runda stenar, ungefär som i Châteauneuf-du-Pape.

Eftersom Larzac ligger precis mellan Centralmassivet och medelhavet strömmar sval luft ständigt genom hela området. Detta skapar ett svalt inlandsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt.

>> Läs mer om producenten här.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ