Producent

Littorai Wines – moderna viner från Kalifornien

Littorai Wines är en liten, familjeägd vingård som drivs av Ted och Heidi Lemon. Vingården producerar vingårdsbetecknad Chardonnay och Pinot Noir i världsklass från det som de själva kallar ”the true north coast of Sonoma”, dvs. kusterna i Sonoma och Mendocino Counties. De är även pionjärer inom biodynamisk odling, vilket märks tydligt i hur vineriet är uppbyggt.

Littorai’s vineri ligger omgivet av 12 hektar böljande kullar. Två av dessa hektar är vinodlingar, 3,2 hektar är skog och vattendrag och resterande 5,7 hektar är betesmark för kor. Höet man får härifrån, utgör grunden för komposten på egendomen. Vineriet är byggt i ekovänlig arkitektur och är designat för att kunna använda sig av gravitation istället för pumpar. Allt vatten som används i vinproduktionen återvinns genom konstruerade våtmarker där växter naturligt ”rengör” och återvinner vattnet som sedan används för bevattning i vingårdarna.

Sammanfattningsvis kan man beskriva Littorai Wines med tre ord – modernt, kustnära och vingårdsfokuserat.

Littorai Wines - vingårdsfokuserat från Kalifornien

Kontakta din säljare om du är intresserad av att veta mer!

>> Littorai Wines

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ