En av de mest välmeriterade producenterna i Clare Valley

Tim Adams Wines

Tim Adams viner är precis som Clare Valley – eleganta, balanserade och väldigt typiska för Australien.

 

 

Warenda Rd, Clare SA 5453

www.timadamswines.com.au/

Från början skulle Tim och hans partner producera vin och små ektunnor, men det slutade med att de gick skilda vägar så att båda kunde ägna sig åt sin verkliga passion. För Tims del var det så klart fullt fokus på vin och Tim Adams Wines grundades i slutet av 1987. Vingården drivs idag av Tim och hans fru Pam och de är en av de mest välmeriterade producenterna i Clare Valley idag.

Man producerar bara viner med druvor som vuxit i Clare Valley och den årliga volymen ligger endast på ca 15 000 lådor. Förutom egna druvor köper Tim Adams även in druvor från elva kontrakterade odlare som levererar druvsorterna Cabernet Sauvignon, Shiraz, Cabernet Franc samt Grenache.

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Tim Adams Wines

Vinmakare:

Tim Adams

Grundades:

1987

Land:

Australien

Region:

Clare Valley

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ