Ett broderligt samarbete

Dune

Peter och Duncan växte upp i en värld av vin, olivolja, ost och god mat. De är söner till Mark och Mary Kathleen Lloyd, ägare till Coriole Vineyard. Båda två fick vara med och arbeta i restaurangkök från 13 års ålder och utvecklade en kärlek till god mat och förståelse för vinets roll till olika råvaror. Detta ledde till ett gemensamt vinprojekt med druvor från stockar i Blewitt Springs.

McLaren Vale, South Australia, 5171

dunewine.com/

Duncan studerade vinmakning innan han lämnade McLaren Vale för att göra vin i Australien och världen så som i Tasmanien, Margaret River, Chianti och Rhône. Peter lämnade området efter universitetet och spenderade tid med att baka bröd i olika delar av Frankrike, baka croissanter i Paris, göra cider i Somerset och jobba med Alpackor i Sussex innan han återvände till Melbourne för att arbeta inom vinvärlden.

Tillsammans startade bröderna ett vinmakningsprojekt med druvor från stockar i Blewitt Springs, en underregion till McLaren Vale. Sandhaltig jord dominerar terroiren och vingårdarna ligger på de första sluttningarna upp mot Adelaide Hills. Druvorna mognar senare än de flesta andra delarna av McLaren Vale och ger eleganta och lätta viner. Namnen på vinerna kommer från olika sanddyner och öknar runt om i världen.

Allt odlas ekologiskt, men egendomen ännu inte certifierad. Vinerna filtreras skonsamt innan buteljering och man tillsätter minimalt med sulfiter (vissa av vinerna kräver ingen tillsatts av dem). Varje vin som tillverkas börjar med en idé med en vinstil. Vinet görs därefter enligt den stilen baserat på vingårdens individuella egenskaper. Det kan till exempel innebära olika beskärningstekniker, olika varianter av green harvest, olika skördedatum på olika delar av vingården, whole bunch vissa gånger, andra gånger helt avstjälkade druvor.

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Dune

Vinmakare:

Duncan Lloyd

Grundades:

2008

Land:

Australien

Region:

McLaren Vale

Yta:

8 hektar

Webbplats:

dunewine.com/

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ