Rhôneviner i världsklass

Domaine Pierre Gonon

Bröderna Gonon driver sin fars livsverk vidare i samma anda och med fullt fokus på kvalitet ända ut i fingerspetsarna. Traditionell vinmakning skapar autentiska och färgstarka viner.

34 Avenue Ozier, 07300 Mauves, Frankrike

Denna familjeegendom på nio hektar drivs idag av bröderna Jean och Pierre Gonon. De tog över efter sina föräldrar och har sakta utvidgat odlingsytan. Bröderna arbetar synnerligen traditionellt och har tillgång till olika odlingslägen i byarna Mauves, Tournon och St-Jean-de-Muzols. Genomsnittsåldern på stockarna är drygt 30 år men de äldsta är över 100 år gamla. Man producerar autentiska och färgstarka viner. All jäsning och lagring sker på gamla fat och liggare av ek och buteljering sker utan filtrering.

Att ha tillgång till terrasserade vingårdar i de brantaste och mest historiska delarna av appellationen Saint Joseph är nyckeln till vinernas kvalitet menar bröderna Pierre och Jean. Det och ett synnerligen noggrant och kärleksfullt arbete i vingårdarna. Bröderna Gonon har ett enormt stort kvalitetsfokus i sitt vingårdsarbete.

Saint Joseph har alltför länge levt ett liv skuggan av grannbyarna Cornas och Hermitage, men Saint Joseph kan erbjuda både djup och nyansrikedom parat med kraft och intensitet.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Pierre Gonon

Vinmakare:

Jean och Pierre Gonon

Grundades:

1956

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

9 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ