Cava från historisk mark

Cava Varias

En av de äldsta Cavakällarna i Sadurní d´Anoia, den ursprungliga platsen där Cava en gång i tiden började produceras. Med traditioner som sträcker sig så lång tillbaka som 1918 lever arvet vidare i kombination med det moderna och nya tekniska innovationer.

Plaça Manuel Raventós, 8. 08770 – Sant Sadurní d’Anoia

cavavarias.es/

Cava Varias är en av de äldsta Cavakällarna i Sant Sadurní d´Anoia. Familjen Miró grundade egendomen 1918 och tio år senare, 1928, färdigställdes byggnaderna av arkitekten César Martinell, en av Antoni Gaudì’s lärjungar. 1968 tog Pere Varias över egendomen. Idag är det hans barn som för Cava-arvet vidare. Egendomen ligger mitt i det ursprung där Cava en gång började produceras och här står man stadigt med en fot i det gamla och traditionella samtidigt som man gärna blickar framåt och alltid är positiva till tekniska innovationer för att utveckla kvalitén ytterligare.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Cava Varias

Vinmakare:

Grundades:

1918

Land:

Spanien

Region:

Cava

Yta:

Webbplats:

cavavarias.es/

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ