Vinmakaren som aldrig passerar obemärkt

Bosquet des Papes

Det är svårt att inte märka av Nicholas Boiron. Han är stor både till växten och i sin personlighet. Han är familjefar, gammal rugbyspelare och gourmand uti fingerspetsarna.

18 Route d'Orange, 84230 Châteauneuf-du-Pape, Frankrike

www.bosquetdespapes.com/english-version-index.html

Bosquet des Papes är en familjeegendom som idag drivs av Nicolas Boiron. Han är den femte generationen och man kan spåra produktionen tillbaka till 1860-talet. Egendomen har genom åren sakta vuxit fram till de 32 hektar som den består av idag. Av dessa är 27 hektar röd Châteauneuf-du-Pape, 1,5 hektar vit Châteauneuf-du-Pape och resterande 3,5 hektar är klassade som Côtes du Rhône.

Den totala arealen fördelas mellan 40 olika lägen spridda över i stort sett hela appellationen. Detta tillsammans med den höga snittåldern på stockarna (över 50 år) gör att man med stor regelbundenhet kan producera kraftfulla och djupa viner med tydlig karaktär av sitt ursprung. Vinerna kan betraktas som traditionella i den bemärkelsen att de besitter en god lagringspotential men den yppiga frukten gör att de kan njutas redan i sin ungdom

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Bosquet des Papes

Vinmakare:

Nicholas Boiron

Grundades:

1860

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

32 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ