En lysande stjärna på Teneriffa

Borja Pérez Viticultor

En ekologisk vingård högt belägen på Teneriffa. Närheten till Atlanten och vingårdar på hög höjd ger både fräscha och mineralrika viner.

Av. Villa Nueva, 34, 38440 La Guancha, Santa Cruz de Tenerife

borjaperezviticultor.com/index.php/paginapruebas/

2011 tog Borja Pérez över den gamla familjeegendomen, vilket blev startskottet för Borja Pérez Viticultor och en hel del förändringar genomfördes. Numera sker allt arbete ekologiskt och till viss del även efter biodynamiska principer. Egendomen är inte certifierad då det fuktiga klimatet gör att man vissa år kan behöva ta till andra metoder för att klara sig från angrepp i vingårdarna.

Vingårdarna ligger på den nordvästra delen av Teneriffa, de flesta på 800 – 1 400 meters höjd. Närheten till Atlanten och den höga höjden ger svalkande vindar i det annars varma och fuktiga klimatet på ön. Borja producerar viner med stor ursprungskaraktär, fräschör och mineralitet.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Borja Pérez Viticultor

Vinmakare:

Borja Pérez

Grundades:

2011

Land:

Spanien

Region:

Teneriffa

Yta:

7 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ