Mytomspunnen superstar!

Bodegas y Viñedos Raúl Peréz

Det är svårt att överdriva den betydelse och respekt som den spanska vinbranschen har för Raúl Peréz. Till och med välkända vinmakare får något drömskt i blicken när de berättar att de träffat honom eller kanske till och med har hans telefonnummer!

Promadelo, S/N 24530 Valtuille de Abajo León, Spanien

Filosofin är genomgående densamma; kvalitet börjar i vingården och målet är att i varje vin fånga den fulla potentialen från varje enskild vingård och ursprung. Raúl Peréz föddes 1972 i Valtuille de Abajo och växte i princip upp i vineriet. Han arbetade på familjeegendomen fram till 2005 då han lämnade den för att arbeta som vinmakare på andra bodegor samt fokusera på den egendomen som han grundade 2003, Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Mellan 2009-2017 var Raúl tillbaka på familjeegendomen samtidigt som han reste världen runt för att arbeta med sina olika projekt. Idag satsar han återigen 100 % på sina egna vingårdar samt de samarbeten som han gör med andra vinproducenter. Toppvinerna är mycket hårt allokerade och efterfrågas från världens alla hörn.

Raúls inställning till vinmakning, att inte manipulera vinerna alls och hans metoder med spontanjäsning, lång macerationstid med stor del hela klasar har idag tagits efter av många unga vinmakare i Spanien. Vinerna har stort djup och koncentration men samtidigt också en fantastik fräschör.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Bodegas y Viñedos Raúl Pérez

Vinmakare:

Raúl Pérez

Grundades:

2003

Land:

Spanien

Region:

Bierzo

Yta:

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ