Albariño + Atlantkusten = Xurxo Alba!

Bodegas Albamar

Xurxo Albas viner ifrån Rias Baixas är som namnet Albamar antyder en underbar förening av druvan Albariño och det mycket kustnära vingårdarna man har. Albariño al alba del mar (Albariño vid havets början). Xurxo brinner för att producera viner med precision, terroir och en mineralitet som tydligt talar om sitt ursprung.

Adro 11 - Castrelo, 36639 Cambados

sv-se.facebook.com/BodegasAlbamar/

Bodegas Albamar började sin historia under första halvan av åttiotalet då familjen planterad Albariño på de ärvda markerna. Vinerna såldes till en början som bulk eller utan etikett i familjens lilla butik som ligger i anslutning till egendomen. Det var först när Xurxo Alba, en av sönerna i familjen, tog över ansvaret för vinmakningen 2006 som man höjde ambitionsnivån och började sälja vin under eget namn. Vingårdarna ligger i Val do Salnes och man har idag 3 hektar vingårdar. Utöver detta så köper man druvor ifrån kontrakterade odlare i olika delar av Galicien. Xurxo vill göra viner med skärpa, stort terroiruttryck, energi och fräschör. Man arbetar så nära ekologiskt man klarar av i detta fuktiga kustklimat, ingen jäst tillsätts i vinerna. Producenten betraktas idag som ett av de mest spännande namnen i Rias Baixas och man får stora lovord för sina viner ifrån internationella vinkritiker!

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Bodegas Albamar

Vinmakare:

Xurxo Alba

Grundades:

2006

Land:

Spanien

Region:

Rias Baixas

Yta:

3 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ