Grundades 1993 av Gary Andrus

Archery Summit Winery

Gary inspirerades av de många unga nyetablerade egendomarna i Oregon och deras Pinot Noir odlingar. Han fann en vacker och sluttande plats högt uppe på en av Oregons vackra kullar och byggde där områdets första helt gravitationsstyrda vineri.

18599 NE Archery Summit Rd Dayton, OR 97114

www.archerysummit.com/

Vingårdarna anlades inom en radie av fem kilometer från vineriet och det är idag sju separata små odlingar som alla tillsammans bidrar till att skapa Archery Summit. Namnet på egendomen kommer från det geografiska läget som förr i tiden hade varit perfekt för bågskyttar som ville försvara sig och nå långt med sina pilar.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Archery Summit Winery

Vinmakare:

Ian Burch

Grundades:

1993

Land:

USA

Region:

Oregon

Yta:

55 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ