Producent

Talamonti – i hjärtat av Abruzzo

Nu finns det nya och spännande viner i sortimentet från det senaste tillskottet på Vinhandeln – Azienda Vinicola Talamonti.

Talamontis vingårdar ligger 300 meter över havet i Tavo-dalen och har en sydöstlig exponering. Området- Loreto Aprutino – ligger nära den sydligast belägna glaciären i södra Europa. Ghiacciaio del Calderone. Mer än 20% av Abruzzo består av skog och klimatet påverkas av flera saker, Appeninerna i väst, Maiella-bergen i syd, Sibillinibergen i norr och det Adriatiska havet i öst. Det är sannerligen ett utmanande område att odla druvor i. Medeltemperaturen är 15 grader, men kan under sommaren nå 35 grader för att på vintern gå ner till -2 grader. Trots att närheten till det Adriatiska havet mildrar temperaturen, blåser hårda vindar in från Balkan och mycket snö kan förekomma under vintertid.

Azienda Vinicola Talamonti grundades 2001 av familjen Redmont – Di Tonno. Idag består egendomen av 45 hektar i Loreto Aprutino, nära kuststaden Pescara. Idén var enkel från början: att ta tillvara på områdets unika klimatiska förutsättningar och arbeta med inhemska druvsorter för att göra ursprungstypiska viner. Merparten av odlingarna består av områdets flaggskeppsdruvor: Montepulciano d´Abruzzo och Trebbiano d´Abruzzo. 2004 planterade de en del Pecorino för att se hur andra druvsorter lämpar sig i området.

Två av deras viner är nu en del av vårt sortiment – hör av dig till din säljare så du kan prova!

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ