Producent

Laurent Miquel – Vem planterar egentligen Albariño i sydvästra Frankrike?

Så ofransk men ändå så fransk. Vem planterar egentligen 25 hektar Albariño i sydvästra Frankrike? Jo, Laurent Miquel såklart! Han är å ena sidan så där härligt egen och bestämd som bara en fransk bonde kan vara men också väldigt modern i sitt tänk. Redan 1998 jobbade han med vinmakare från både Australien och Nya Zeeland. Att i 90-talets Frankrike träffa en producent som aktivt bjöd in influenser och tekniker från ”nya världen” var väldigt ovanligt och säger mycket om vem Laurent. Han är öppen, kreativ och förstår att det finns en hel värld av kunskap där ute som kan hjälpa honom att producera bättre viner. Att han sedan håller en sådan hög kvalitet till det tacksamma priset är något som gör honom till en stor tillgång för restaurangbranschen och oss på Vinhandeln.

Laurent tror på att tillämpa ett hållbart jordbruk på alla nivåer. Han arbetar med lokala och internationella specialister på många olika områden såsom bevattning, växtnäring och markstudier. Laurent tror inte på alltför stora ingripande. För honom är vin framför allt en fråga om vingård och terroir: låg avkastning, hårt arbete året runt i vingården och respekt för naturen är en del av nyckelfaktorerna till hans framgång.

“With noble varietals and the appropriate terroir, a truly fine wine is the result of a year’s dedicated work in the vineyard. With Mother Nature’s help, I only need to add some subtle touches of my own”. Laurent Miquel

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ