Producent

Jolie Laide – Udda druvsorter och gamla ekologiska vingårdar

2007 följde krogisen Scott Schultz kärleken och flyttade från Chicago till Napa Valley. Efter några år som vinansvarig tog han steget över till andra sidan och fick äntligen utrymme att utveckla och förverkliga sina egna idéer. Här föddes det nya projektet som till slut fick namnet Jolie Laide, vilket betyder ”fulsnygg” franska.

Scott gillar att fokusera på det lite annorlunda och valde bort de klassiska druvsorterna. Valet föll istället på den mer ovanliga druvan Trousseau Gris. Scott letar ständigt efter äldre vingårdar och jobbar bara ekologiskt.

Idag gör Scott viner som inte följer normen i Kalifornien. Förutom Trousseau Gris, gör han en skalmacererad Pinot Gris, en Gamay och en Melon de Bourgogne. Totalt blev det 10 olika etiketter av årgång 2018.

”Varför dricka samma sak varje dag?” säger Scott. ”Om du gillar Pinot Noir, varför inte prova Frappato eller Gamay? Eller är du en Cabernet-älskare, varför inte prova Cabernet Franc?”

Scotts personlighet genomsyras av ett ständigt utvecklande och en vilja att prova nya saker. En del av detta får sitt utlopp i vinernas etiketter som alla är gjorda av olika konstnärer. Varje årgång har ett speciellt tema med olika motiv. Årgång 2018 pryds av konstverk gjorda av 10 olika artister från Creative Growth Art Center, en konststudio för artister med olika funktionshinder där artisterna får en professionell studiemiljö för sin konstnärliga utveckling.
Den 7 april landar tre nya viner från Jolie Laide och Scott Schulz på Vinhandeln – Trousseau Gris, Shake Ridge GSMV och Halcon Syrah dessa går självklart att förbokas, kontakta din säljare om du är intresserad. I skrivande stund finns det även ett par flaskor kvar av hans Gamay och Pinot Gris.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ