Producent

Månadens producent

Familjeföretaget Rabl grundades redan 1750 men som för så många andra österrikiska vinegendomar dateras den moderna historien till tiden efter andra världskriget. Idag ansvarar Rudolf Rabl för både arbetet i vingårdar och källare. Han har utvecklat en liten egendom på några hektar till idag över 70 hektar ekologiskt odlade marken. Vingården ligger i Kamptal i regionen Niederösterreich, ca en timmes bilväg nordväst om Wien.

Samtliga vingårdslägen vinifieras separat och de dominerande jordarna är Loess (en sandblandad lucker jord) samt ett granitliknande urberg. Klimatet är av inlandstyp med varma somrar och höstar samt kalla vintrar, vilket ger rikt fruktiga viner men samtidigt även med markerade syror och tydlig jordmånskaraktär. Rabl odlar huvudsakligen Grüner Veltliner och Riesling vid produktionen av vitt vin. Till de röda vinerna och produktionen av rosé odlas både typiskt inhemska druvor såsom Zweigelt men också en del Pinot Noir.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ