Württembergs framtid

Weingut Karl Haidle

Moritz Haidle har en fot i familjens rötter och historia samt en stor kärlek för Hip-Hop och graffiti. Han lyckas mästerligt att balansera mellan det ungdomligt dynamiska och det traditionella. Att arbeta ekologiskt var självklart för Moritz. Vinerna är energifyllda och direkta men har samtidigt en klassiskt byggd struktur, en perfekt kombination av det nya och det gamla!

Hindenburgstraße 21, 71394 Kernen im Remstal, Tyskland

weingut-karl-haidle.de/

Weingut Karl Haidle är en av de äldsta vinproducerande egendomarna i Remstal, grundat 1949 av Karl Haidle. Karls son, Hans Haidle fick ta över egendomen i unga år och det är han som till stor del byggt upp firman till vad den är idag. 0,5 hektar utökades till de 25 hektar som man äger idag, hela tiden med kvalité i fokus.

2014 tog Moritz Haidle, Hans son, över ansvaret för både odlingen och vinmakningen. Moritz var i sin ungdom inte alls intresserad av vin. Hans passion var istället  Hip-Hop och graffiti. Först när han blev skickad till Rudolf Fürst i Franken för att göra praktik i deras vineri väcktes en ny passion – den för vinet. Efter det gjorde han praktik hos flera andra producenter i Tyskland för att sedan studera på vininstitutet i Geisenheim. Han gjorde en avslutande vända av arbete hos ett vineri i Kalifornien och sedan ett i Bourgogne innan han återvände hem och tog över ansvaret för familjeegendomen. Moritz första beslut var att ställa om vingårdarna till ekologisk odling och man arbetar idag också delvis utifrån Biodynamiska principer. Man tror på en lång jästkontakt under lagringen och användning av låga svavelhalter. Fokus för framtiden ligger på Lemberger och Riesling, signaturdruvorna för denna delen av Württemberg. 2019 fick Moritz Haidle den fina utmärkelsen årets unga vinmakare av Falstaff Magazin!

Tyskland

Här produceras några av världens absolut bästa vita viner i både torr stil och med sötma

I Tyskland finns några av de nordligaste belägna vingårdarna i Europa där man kan odla högkvalitativa druvsorter och antalet toppårgångar blir bara fler. Även de röda vinerna härifrån börjar nå en riktigt hög nivå och få ett internationellt erkännande. Med en ny generation hungriga vinmakare på väg så är Tyskland verkligen ett vinland med framtiden för sig!

Fakta

Producent:

Weingut Karl Haidle

Vinmakare:

Moritz Haidle

Grundades:

1949

Land:

Tyskland

Region:

Württemberg

Yta:

25 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ