Verdicchio di Matelica

Cantina Colpaola

Historien startar i slutet av 1960-talet när nuvarande generationens farfar började hyra marken där egendomen ligger idag. I slutet av 1970-talet tog Piero, Francescos far över driften från sin far och Francesco tillbringade sina barndomsår på platsen. När Boldrini-familjen till slut valde att sälja egendomen 2003 gjorde Francesco och Stefania slag i saken och köpte egendomen. 2007 planterades de första vinrankorna.

 

Località Colpaola n. 37 62024 Matelica (MC) Italien

www.tenutacolpaola.it/

Unga talanger i Marche gör Verdicchio di Matelica! Egendomen ligger vid foten av San Vicino-berget, på 650 meters höjd i byn Braccano. Matelica-dalen är den enda dalen i Marche som löper parallellt med havet, vilket ger ett kontinentalt mikroklimat. Redan från start har Verdicchio varit huvudfokus och är än idag. 9,5 hektar är planterade med Verdicchio och 0,5 hektar Merlot. Cantina Colpaola har alltid arbetat ekologiskt men blev certifierade från årgång 2016. Vingårdarna är planterade med ostlig exponering och jordmånen består av kalk och lera. År 1967 erhöll Verdicchio di Matelica DOC status, ett år före Verdicchio di Jesi.

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Tenuta Colpaola

Vinmakare:

Aroldo Bellelli

Grundades:

2003

Land:

Italien

Region:

Marche

Yta:

10

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ