Biodynamiskt och familjeägt

Domaine Lionnet

Från far till son, i flera generationer. Tills 2003, då ägorna fördes vidare från far till dotter. År 2003 tog Corinne och hennes man Ludovic över familjegendomen i Cornas. Redan från början var Corinne och hennes man Ludovic fast beslutna att arbeta i harmoni med naturen. Sedan 2009 är de ekologiskt certifierade.

160-162 Avenue du Colonel Rousset, Frankrike

www.domainelionnet.fr/

Domaine Lionnet äger fyra hektar, varav tre hektar i Cornas, i själva byn Cornas, och 1 hektar i Saint-Joseph, närmare bestämt i Chateaubourg. Ägorna i Cornas är fördelade på fem olika vingårdslägen: ”Pied la Vigne”, ”Combes”, ”Mazards”, ”Chaillot” och ”Eygas” (Chataigner). I ”Pied la Vigne” är rankorna 60-70 år, i ”Combes” 80 år, i ”Mazards” 45 respektive 105 år, ”Chaillot” 40 år och ”Eygas” 10 år. Jordmånen består till stor del av granit. Ägorna i Saint-Joseph är koncentrerade till ett vingårdsläge ”Giraud les Côtes”.

Corinne och Ludovic har länge arbetat nära naturen och vingårdarna värnas om på ett hantverksmässigt sätt. Allt görs för hand, inga bekämpningsmedel används och de följer månens kalender i den mån det är möjligt.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Lionnet

Vinmakare:

Ludovic

Grundades:

2003

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

4 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ