För ett kort ögonblick:
Importera restaurangviner!

Ny låda ute nu! Passa på – endast ett begränsat antal tillgängligt!

Vår första restauranglåda blev succé och tog slut väldigt fort, därför har vi nu plockat ihop en helt ny låda. Det är viner vi vanligtvis säljer till våra restaurangkunder, men som vi nu erbjuder dig via privatimport. Här är sex krogfavoriter som alla är goda att dricka nu! I lådan finns det bland annat ett ekologiskt mousserande vin, en härligt flirtig Sauvignon Blanc, en Riesling från Leitz och en mogen aussie-Cabernet Franc.

Pris för hela lådan med sex viner: 1 176 kr ink.moms

Beställ din restauranglåda via Privatimport

Innehållet i lådan går inte att ändra på och innehåller nedan sex flaskor. Antalet tillgängliga lådor är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Beställningarna behandlas av Systembolaget i den ordning de kommer in. Klicka här och följ Systembolagets instruktioner för hur du gör en Privatimport. Ange Johan Lidby Vinhandel som Leverantör, Restauranglåda 2 som Dryckens namn, Varugrupp är Övrigt, Förpackning är Blandlåda och Volym är 4500 ml.

>> Privatimport på Systembolaget

Restauranglåda

Château Tirecul la Gravière Brut Natur – Mousserande och ekologiskt
Från Monbazillac i sydvästra Frankrike kommer detta bubblande vin. Området är mest känt för sin produktion av söta viner, vilket även är Claudie och Bruno Bilancinis huvudsyssla. En liten del av produktionen går till ett mousserade vin och tur är väl det, för det här är riktigt gott! I flaskan hittar vi Semillon och Chenin Blanc, som växer på 15 år gamla vinrankor. Jordmånen består främst av kalksten och lera. Vinet lagras 11 månader på jästfällningen och inget socker tillsätts. Resultatet blir ett torrt men ovanligt fruktigt mousserande vin med härlig syra och inslag av röda äpplen och rostat bröd. Vi bjuder det som fördrink med lufttorkad chark och höjer ett glas för sommaren.

Gamlitz Sauvignon Blanc 2018 – Sauvignon Blanc i egen stil från Südsteiermark
Familjen Lackner-Tinnacher har odlat druvor sedan 1770 och när dottern Katharina tog över 2013 började hon arbeta ekologisk. Det här vinet består till 100% av Sauvignon Blanc och druvorna kommer från sex olika vingårdar runt byn Gamlitz, i Österrike. 30% av vinet jäser och lagras på gamla stora ekfat och resten på stål, allt i åtta månader. Detta ger ett vin med en ren doft, välbalanserad aromatik och ett långt mineraliskt avslut. Magiskt som aperitif eller till lättare tomatbaserad fiskgryta med aioli.

Leitz Dragonstone Riesling 2018 – Rieslingkungen levererar igen
Riesling med lite sötma från rieslingkungen Johannes Leitz i Rheingau. Druvorna kommer till största del från vingården Drachenstein (=Dragonstone). Vingården är mineralrik och sval vilket ger viner med hög och fin syra, kombinerat med ren frukt. I detta vin väljer Johannes att avbryta jäsningen och får på så sätt kvar lite socker i vinet. Vinet har en frisk och mineraldriven avslutning. Etiketten drar tankarna åt Asien och det är till det köket detta vin fungerar bäst. Gör en kall nudelsallad med hetta och aromatisk koriander, välj själv ditt protein eller servera helt vegetariskt.

Château Ponzac Maintenant ou Jamais 2018 – Nu eller Aldrig!
Familjen Molinié har bott i den lilla byn Carnac-Rouffiac sedan 1400-talet och när sonen Matthieu tog över egendomen 1998 började omställningen till ekologiskt jordbruk. Familjens vinrankor är i genomsnitt 25 år gamla och 90% är druvsorten Malbec. Det här är en druva som har haft stor framgång i Sydamerika men ursprungligen kommer från just Frankrike. Detta vin är, som Matthieu säger, ett vin att dricka vilken dag som helst. Ett okomplicerat vin att dricka med vänner. Det är därför vinet är döpt till just Maintenant ou Jamais = Nu eller Aldrig.
Vinet består till största del av Malbec, med en liten del Merlot från totalt sex hektar. Vinet jäser och lagras på ståltankar för att få fram ren härlig frukt. Vinet är mörkt i färgen med stora smaker såsom svarta vinbär, blåbär, viol och lakrits. Passar utmärkt till stekt kalvinnanlår i skivor med grillad hjärtsallad och parmesandressing.

Laurent Miquel Nocturne Cabernet Sauvignon & Syrah 2018 – Sommarens grillvin!
Languedoc-Roussillon är ett varmt klimat och en av utmaningarna är att skörda druvor som har såväl mogen frukt som fräschör. Druvorna till detta vin, Nocturne, skördas därför nattetid, på så vis behålls så mycket fräschör som möjligt. Laurent Miquel är en otroligt skicklig vinmakare som ständigt är hungrig efter ny kunskap. Med precision förvaltar han traditionen och kombinerar det med modern vinmakning. Detta vin är en blandning på Cabernet Sauvignon och Syrah, där en del av vinet har lagrats på ekfat och den andra på ståltank. Kombinationen ger ett friskt och fruktdrivet vin med bra tanninstruktur och kryddighet. Grilla en högrevsburgare och servera med cheddarost, karamelliserad rödlök, bacon och örtmajonnäs med en gnutta vitlök.

Paracombe Cabernet Franc 2014 – Aussie-vin till grillat
Det är inte så vanligt med ett vin med bara druvan Cabernet Franc från Australien, man ser det oftare i en blend tillsammans med andra druvor. 1993 var Paul och Kathy på Paracombe de första att buteljera en druvren Cabernet Franc i Australien, vilket vi är tacksamma för eftersom vinet är så gott! Alla druvor skördas för hand och lagras sedan på 300 liters franska ekfat i 16 månader. Vinet varken klarnas eller filtreras och får ligga ett par år i Paracombes egen källare innan det släpps till försäljning. Vinet har underbara smaker av mörka bär, violer och örter samt en liten hint av eukalyptus. Smakar gott till en härlig biff på grillen med örtsmör och rostad vitlök.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ