Recept

Glaserade revbensspjäll

Himmelskt goda och fantastiskt möra revbensspjäll. De passar utmärkt till påsklunchen eller vårmiddagen tillsammans med ugnsrostade rotsaker eller en vårig grönsallad.

Portioner:

4

Ingredienser
  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1,5 dl honung
  • 2 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl grovriven ingefära
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 3 msk japansk sojasås

Gör så här:

1. Blanda salt och socker. Marinera spjällen över natten.

2. Karamellisera honungen i en kastrull på hög värme. Den ska bli bronsbrun, men passa noga så att den inte bränns vid.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och reducera till ca ¼ återstår. Spola av spjällen i kallt vatten och torka av dem. Lägg dem i en ugnssäker form och slå över glacen. Vänd runt spjällen så att de täcks helt.

4. Täck formen med tre lager plastfolie eller lock och baka i ugn på 90 grader i ca 8 timmar.

5. Lyft spjällen ur formen och reducera buljongen som blivit till en glace. Dela spjällen och pensla med glacen.

Tips!

Om du behöver ugnen på dagen – kör spjällen över natten.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ