Den nordligaste delen av Vinho Verde

Valados de Melgaço

I den nordligaste delen av Vinho Verde, i Monçâo och Melgaço, har släkten Meleiro drivit Quinta de Golães i tre generationer. Länge tillverkade de enbart viner för familj och vänner. Druvorna som blev över sålde de vidare. År 2013 blev vändpunkten, då tog den passionerade vinälskaren och sonen Artur Meleiro över. Han bestämde sig för att starta sitt drömprojekt, Valados de Melgaço.

 

Lugar da Granja, Melgaço 4960-010 Alvaredo, Portugal

valadosdemelgaco.pt/

Pressmaterial

Artur Meleiro är född och uppvuxen i en vinmakarfamilj men studerade till ingenjör. Samtliga lov och helger vigde han till familjegendomen och tanken om att ägna sig helhjärtat åt vin fanns alltid där. 2013 förverkligade han sina drömmar och det blev startskottet för en ny era för familjen Meleiro. Artur bestämde sig för att lägga all sin energi på vin och tillverka och buteljera vin under egen etikett. Visionen var då, och är fortfarande, att förvalta och återuppliva bortglömda och inhemska druvsorter. Han startade Valados de Melgaço.

Druvorna kommer från Quinta de Golães som ägs av Artur, hans far och farbror. Den första årgången var 2013, då gjorde han 2 500 flaskor. Dessa sålde snabbt slut, påföljande årgång 2014 fördubblade han antalet flaskor av Valados de Melgaço och bestämde sig även för att buteljera viner under etiketten Quinta de Golães. Framgången lät inte vänta på sig, 2015 fördubblades återigen antalet flaskor från årgång 2014 och så har det fortsatt.

Merparten av druvorna kommer än idag från de fyra hektar som familjen äger, men ytterligare tre hektar druvor köper han från noggrant utvalda odlare i området. Vi har bara sett början på framgångssagan och det är helt klart Alvarinhon som är fanbäraren!

 

PORTUGAL

Det lilla landet med den stora bredden på vinstilar och druvsorter

I Portugal finna allt från lätta och friska Vinho Verde-viner till täta och kraftfulla portviner. Det här är ett land på framgång där det produceras spännande viner med ursprungskaraktär och personlighet i fler och fler av landets regioner.

Fakta

Producent:

Valados de Melgaço

Vinmakare:

Artur Meleiro

Grundades:

2013

Land:

Portugal

Region:

Vinho Verde

Yta:

4 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ