Bröderna med passion för hanverket

Storchi

Storchi är det lilla vineriet med tre hektar i Enza-dalen i Emilia Romagna. Området kallas “Braglie” (Braje), som betyder “ett område nära floden som är väl anpassat för att odla druvor”. Områdets många slott och kyrkor vittnar om en historia som går långt tillbaka i tiden, tillbaka till Italiens första drottning Matilde av Canossa.

SP12, 52, 42027 Montecchio Emilia RE, Italien

www.storchivini.it/

Pressmaterial

Gianni och Marco Storchi är bröderna som står bakom Storchi. Vingårdarna ligger i Enza-dalen, i DOC Scandiano och Canossa. Floden Enza flyter genom området och delar av dess botten har över århundraden sakta omvandlats till brukbar mark. Mark som är väl anpassad för druvodling, jordmånen är kalkrik, med lera och grus. Vingårdarna är planterade i nord-sydlig riktning vilket betyder att de har full solexponering hela dagen. Bröderna arbetar biodynamiskt sedan 2016 men har arbetat med full respekt för naturen sedan starten.

 

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Storchi

Vinmakare:

Gianni och Marco Storchi

Grundades:

1990

Land:

Italien

Region:

Emilia-Romagna

Yta:

3 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ