I klassicismens fotspår

Château Grand Ferrand

Det är svårt att inte ha förväntningar på viner från Bordeaux. Den långa traditionen, arvet och ryktet gör Bordeaux till ett, om inte det mest klassiska vinområden i världen. Château Grand Ferrand går onekligen i klassicismens fotspår.

Château Grand Ferrand, 33540, Sauveterre-de-Guyenne, Frankrike

www.bordeaux-vineam.fr/en/home.html

Château Grand Ferrand ligger i hjärtat av Entre-Deux-Mers, nära den lilla staden Sauveterre-de-Guyenne. Egendomen består av 82 hektar vingårdar varav 62 hektar planterat med blå druvsorter och 20 hektar med gröna druvor. Här odlas Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Sémillon, Muscadelle och Sauvignon Blanc. Egendomen ligger på en ås, jordmånen består till mestadels av lera och majoriteten av vingårdarna har en sydlig exponering. Från och med årgång 2013 så är egendomen ekologiskt certifierad.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Château Grand Ferrand

Vinmakare:

Grundades:

Land:

Frankrike

Region:

Bordeaux

Yta:

82 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ