med smak för Melon de Bourgogne

Domaine Bonnet-Huteau

Floden Loire är Frankrikes längsta flod, 100 mil lång. Vindistrikten ligger längs med floden och i Muscadet-Sèvre-et Maine är det druvan Melon de Bourgogne som står i fokus. Tidigare kallades druvsorten Melon de Bourgogne för Muscadet.

Domaine Bonnet-Huteau La Levraudière 44330 La Chapelle-Heulin

www.bonnet-huteau.com/

Pressmaterial

Domaine Bonnet-Huteau är beläget i hjärtat av Muscadet Sèvre et Maine och har funnits inom familjen sedan år 1883 men egendomen har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1 000-talet! Rémi Bonnet, som tillsammans med sin bror Jean-Jacques driver egendomen idag, tog över år 1982. 2005 började bröderna odla vingårdarna ekologiskt och sedan 2010 även biodynamiskt.

Totalt består Domaine Bonnet-Huteau av 40 hektar vingårdar, allt skördas för hand och de tillämpar låga skördeuttag. Vinerna är urspungstypiska och mineraldrivna men med en större koncentration och rikare frukt än vad som kanske förväntas av vinerna från Muscadet. Bonnet-Huteau betraktas idag som en av de klarast lysande stjärnorna i området med en ljus framtid.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Bonnet-Huteau

Vinmakare:

Rémi och Jean-Jacques Bonnet

Grundades:

1959

Land:

Frankrike

Region:

Loire

Yta:

40 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ