Påskens bästa vinlåda – i begränsat antal

Äntligen är den klar – påskens bästa vinlåda! En helt ny och innehållsrik vinlåda – bara för dig som är medlem i Vinklubben. Vissa av vinerna är helt unika för lådan och är speciellt hemtagna från våra producenter för just det här tillfället. Tanken med lådan är att de ska passa till den mat vi gärna äter runt påsken, såsom lamm, lax och kyckling. Här hittar du allt från Riesling från prisbelönte Leitz och klassisk Sancerre av bästa sort till mini-Barolo och genuin Cabernet Sauvignon. Här finns sex viner som alla är redo att drickas nu. Priset för lådan är 1 326 kr ink. moms.

Innehållet i lådan går inte att ändra på och innehåller nedan sex flaskor. Antalet tillgängliga lådor är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Beställningarna behandlas av Systembolaget i den ordning de kommer in.  Även om vi önskar att alla ska få möjlighet att köpa våra populära vinlådor, så finns det bara ett fåtal viner från vissa producenter och därmed är det först till kvarn som gäller.

Slutsåld!

Hör av dig till oss om du är intresserad av en eventuell ny låda – maila ditt intresse till Vinklubben, så hör vi av oss.

Påskens bästa vinlåda innehåller

Leitz Kirchenpfad Kabinett 2019  – Elegant Riesling från hyllade Leitz
Kirchenpfad Kabinett är ett allsidigt vin från prisbelönte Johannes Leitz. Kirchenpfad är en vingård i byn Rüdesheim och enligt Johannes själv är vingården perfekt för att producera en relativt torr Kabinett. Den lilla sötman i vinet balanseras av en frisk syra och en fin mineralitet. Vinet upplevs nästan som torrt, men restsötman kliver fram när det behövs i mötet med hetta, sötma eller hög syra i maten. 2019 var en mycket bra årgång för just tysk Riesling som har gett viner med fantastisk koncentration, djup och balans.
>> Vit sparris med råmarinerad rödtunga

Rabl Weissburgunder 2019 – Vårens vin
75 km väster om Wien ligger Kamptal, där Rudolf Rabl och hans familj har sin egendom. Klimatet är perfekt att odla druvor i. Sommar och höst brukar vara varma och vintern är kall. Gynnsamma vindar gör också att en varm sommardag ofta övergår i en sval och behaglig kväll, vilket ger bra växtmöjligheter. Vinerna får en rik fruktighet med markerade syror och tydlig jordmånskaraktär. Just det här vinet består helt och hållet av Weissburgunder, eller Pinot Blanc som druvan också heter. Det är ett torrt, vitt vin som lagras på jästfällningen i rostfria tankar, vilket ger vinet en krämig och rund karaktär. Vinet har en fin fruktkoncentration och underbara smaker av citrus, päron, gröna äpplen och örter. Drick nu i vår och under sommaren för den goda fruktens skull. Passar perfekt till en grön sparrissallad med rökt lax och krämig citrondressing eller torskrygg.
>> Ugnsbakad torskrygg

Sancerre Clos de Roy 2019 – Klassiker från Sancerre
Clos du Roy, och inte minst bröderna Champault, är både ett vin och en producent som vi känner väl till. Vingårdsläget Clos du Roy mäter 1,8 hektar och ger viner med helt eget uttryck. Jordmånen är mycket kalkrik och består av kaksten, lokalt kallat “caillottes”. Druvsorten är fortfarande den så klassiska för Sancerre, Sauvignon Blanc. Som bekant är detta en druvsort som sällan är av det blyga slaget, aromatiken kan vara explosiv, omedelbar, och ofta lätt att känna igen. Rätt hanterad, som i detta fall, ger denna druvsort, utöver en fin aromatik med citrus, krusbär och nässlor, också ett djup och en fin textur. Sancerre är urmodern för Sauvignon Blanc, och Clos du Roy ett av de godaste exemplen vi vet.
>> Nässelsoppa med halstrade pilgrimsmusslor
>> Snacks med lax

Pas de l’Escalette Petit Pas 2019 – Ett ungdomligt vin
Les Petits Pas, eller små steg, är en hyllning till familjens två unga söner. Ungdom är precis det man vill att vinet ska återspegla med en ung yppig frukt och en lätt struktur som gör vinet tillgängligt redan idag. Druvorna växer i flera olika vingårdar i olika lägen. Den slutgiltiga blenden den här årgången är 40% Grenache, 40% Syrah och 20% Carignan 20%. Druvorna har jäst och lagrats i 6 månader innan vinet buteljerades och nu till slut finns här hos oss. Det är första gången vi lanserar detta vin och det går inte att köpa utanför lådan – ett unikt vin för just den här lådan. Perfekt till lamm eller till lite chark innan middagen.
>> Helstekt majskyckling med färska bönor

Paracombe Cabernet Sauvignon 2015 – Varmt, bussigt och genuint!
1983 köpte Paul och Kathy Drogemuller en nedbränd mjölkfarm. De renoverade, byggde om och planterade det som idag är Paracombe Wines. Egendomen består idag av drygt 40 hektar och ligger i det vackra Adelaide Hills i södra Australien, ca tre mil norr om Adelaide. Årgång 2015 är ett tecken på hur mycket man månar om kundens intryck. Paul vill så långt det är möjligt och ekonomiskt försvarbart, sälja viner som är i sin prime. Det lagras på plats till dess vinet bestäms som drickfärdigt. Därför säljer vi i allmänhet vinerna från Paracombe med några års flaskmognad. Vinet denna gång, Cabernet Sauvignon, är ett varmt, bussigt och genuint gott vin! Det har en koncentrerad och djup smak med inslag av mörka plommon och björnbär. Det är redo att drickas nu och kommer passa perfekt till en grillad biff med rödvinssmör, ört- och vitlöksrostad potatis samt sallad med semibakade körsbärstomater.
>> Rödvinssmör

Ballarin Langhe Nebbiolo 2018 – Mini-Barolo på slovenska fat
Det här  är en av de bästa årgångarna vi har provat av vinet hittills. Trots värmeböljan i Europa, har bröderna Viberti lyckats tillverka ett vin med en fin och läskande syra. Rödbärighet, doft av rosor och fin tobak är alla framträdande, tanninerna är bitande men fina och eftersmaken dröjer sig kvar. En klassisk nebbiolo tolkad av duktiga vinmakare! Drick gärna lite svalare och servera till lamm eller om du tröttnat på påskmaten, en pizza diavola.
>> Lammstek med betor och stekt sallad

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ