Jasmine Hirsch på PM & Vänner
Den 6 oktober är Jasmine Hirsch från Hirsch Vineyards på besök i Växjö och på winemakers dinner hos PM & Vänner.
David Hirsch köpte den mark som senare skulle bli Hirsch Vineyards 1978. Under miljoner år hade detta land och område varit en tempererad zon likt en regnskog men de stora träden hade sedan länge huggits ner och innan Davids köp av marken låg det en får-ranch här. David planterade sina första rankor 1980 vilket gör dem till de äldsta premium rankorna med Pinot Noir i det område som kallas ”True Sonoma Coast”. Fram tills 2001 såldes alla druvor till andra vinerier och Hirsch producerade inget vin själva. Under 1990-talet blev druvorna några av de mest eftertraktade för topp Pinot Noir och producenter som Littorai, Williams Selyem, Kistler och Failla använde alla Hirsch druvor i sina viner.
2002, efter att i 20 år fullt fokuserat på jordbruket bestämde sig David för att börja producera egna viner. Den primära motivationen var att få ökad förståelse hur klimatet, jordmånen och arbetet i vingården påverkar vinet. Det blev extra intressant med tanke på att man vid tiden hade vinrankor på ca 60 olika platser fördelade på den totala ytan av ca 29 hektar. 2011 började Hirsch processen att konvertera sin mark till biodynamisk, vid 2014 praktiserades denna filosofi på all mark samt trädgårdar som är i Hirsch ägor.
Läs mer om middagen och de olika paket som finns att välja mellan här.